7 ماده غذایی که بهتر است دیابتی ها در پاییز مصرف نمایند
به گزارش وبلاگ گردشگر مدرن، از آنجا که پاییز، همراه با کوتاه شدن طول روز و سردتر شدن هوا همراه است، مسلما فعالیت بدنی مبتلایان به دیابت در این فصل کمتر شده و ذائقه غذایی آن ها تغییر می نماید. در واقع تغییر آب و هوا می تواند دیابتی ها را از یک رژیم غذایی سالم دور کند. از این رو متخصصان تاکید دارند که این بیماران در پاییز حتما بعضی گزینه های غذایی را مصرف نمایند.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، هفت ماده غذایی که مبتلایان به دیابت می توانند در رژیم غذایی پاییز خود استفاده نمایند شامل موارد زیر است:
- سیب: سیب از جمله میوه ها و منابع غنی فیبر است که به دلیل داشتن پکتین و داشتن شاخص گلیسمی پایین تر نسبت به سایر میوه ها، یک میان وعده مناسب بویژه در مبتلایان به دیابت به شمار می رود. مصرف روزانه سیب به مقدار یک تا چهار واحد سیب میانه در عموم افراد و بویژه مبتلایان به دیابت توصیه می گردد.
- سیب زمینی شیرین: یک سیب زمینی شیرین که در اجاق کبابی شده 30 درصد کمتر از سیب زمینی معمولی قندخون را افزایش می دهد؛ زیرا حاوی فیبر بالا و ریزمغذی هایی است که 40 درصد آن ها از نوع حلال بوده و سبب کاهش کلسترول و کندی هضم غذا می شوند. ضمناً سیب زمینی شیرین غنی از کاروتنوئید و رنگ دانه های زرد و نارنجی است که به ارگانیسم ها اجازه عکس العمل در برابر انسولین را می دهد. سیب زمینی شیرین بعلاوه غنی از اسید کوروژنیک است. این ترکیب گیاهی طبیعی می تواند به کاهش مقاومت در برابر انسولین یاری کند.
- جوی دو سر: مصرف جوی دو سر باعث می گردد بین آنزیم های هضم نماینده در معده و مولکول های آمیدون (نشاسته) غذا، یک سد چسبناک به وجود بیاید. در نتیجه دستگاه گوارش مدت طولانی تری غذا را در خود نگه داشته و قند ها به تدریج وارد خون می شوند.
- دانه کدو تنبل: منبع خوبی از چربی های سالم، فیبر و کربوهیدرات است. مصرف روزانه 5 گرم معادل 2 قاشق غذاخوری از این دانه منجر به تنظیم موثر قند خون در افراد دیابتی می گردد.
- هویج: هویج یکی از منابع طبیعی غنی از بتاکاروتن است که می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش داده و قند خون را تنظیم کند.
- دارچین: کارشناسان انجمن دیابت آمریکا اعلام نموده اند که مصرف روزانه یک تا شش گرم دارچین به وسیله مبتلایان به دیابت نوع2، علاوه بر این که منجر به کاهش گلوکز ناشتا می گردد، تاثیر زیادی در کاهش تری گلیسیرید، کلسترول بد یا ال دی ال و کلسترول تام دارد.
- کلم بروکسل: این سبزی کم قند در پاییز و زمستان بسیار در دسترس است و می تواند یک انتخاب هوشمند برای ثبات سطح قندخون در افراد دیابتی باشد. دو فنجان کلم بروکسل حاوی مقادیر کافی از پروتئین بدون چربی و فیبر است. ضمناً رژیم غذایی سرشار از گیاهانی مانند کلم و کاهو می تواند خطر ابتلا به این دیابت را تا 14 درصد کاهش دهد.
منبع: فرارو