قصابان اصفهان در رکود کاری

به گزارش وبلاگ گردشگر مدرن، رئیس اتحادیه گوشت قرمز اصفهان گفت: با تامین نشدن نهاده ها و ادامه فرایند کشتار دام های مولد پیش بینی می گردد که در زمستان بازار اصفهان با بحران کمبود و گرانی گوشت قرمز روبرو گردد.

قصابان اصفهان در رکود کاری

اصغر پورباطنی رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت قرمز اصفهان در مصاحبه با خبرنگار ر از گفت: دامداران گلایه مند در تامین نهاده ها با نرخ آزاد و گران، هزینه های سنگینی را متحمل می شوند، در سال های گذشته بسیاری از دامداران به علت خشکسالی، نبود آذوقه و علوفه گاو های شیرده خود را می کشتند، زیرا کشتار دام زنده از نگهداری آن به صرفه تر بوده است.

وی گفت: امسال فراورینمایندگان دام با عدم تامین نهاده ها و هزینه های سنگین فراوری، گاو های مولد پیر و بدون کاربری لازم را که شیر آن ها به مقدار محسوسی کاهش یافته و نگهداری از آن ها صرفه مالی نداشته باشد در سطح شهر با زدن تابلو به بهای مقرون به صرفه تری می فروشند، بعلاوه بره های ماده زیر 10 کیلوگرم را که باید پرورش آن ها برای زمستان به مقدار 16 تا 17 کیلوگرم برسد هم برای ذبح به کشتارگاه ها می برند.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت قرمز اصفهان بیان نمود: این سوالات را مسئولان دامداران سنگین باید جوابگو باشند، اما هم اکنون به هر علتی ماده گاو ها را در کشتارگاه ها ذبح می نمایند.

پورباطنی گفت: با نبود به موقع تامین نهاده ها و ادامه فرایند کشتار دام های مولد و عدم پرورش دام مورد احتیاج پیش بینی می گردد که زمستان مناسبی را پیش رو نداشته باشیم و بازار اصفهان با بحران کمبود و گرانی گوشت قرمز هم روبرو گردد.

او اضافه کرد: امیدواریم با تدبیر به موقع مسئولان و رسیدگی به مسائل دامداران در تامین نهاده ها چنین پیش بینی هایی برای بازار گوشت قرمز در پاییز و زمستان اتفاق نیفتد.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت قرمز اصفهان بیان نمود: مسئولان باید در این زمینه چاره اندیشی نمایند، زیرا با وجود چنین معضلاتی در آینده شاهد کاهش فراوری محصولات لبنی هم خواهیم بود.

پور باطنی گفت: اکنون قیمت گوشت بره درجه ممتاز در خرده فروشی ها بازار اصفهان 135 هزار تومان و گوساله مخلوط 155 تومان قیمت گذاری شده است.

او با بیان اینکه قیمت گوشت قرمز از ابتدای امسال تا به امروز در اصفهان نوساناتی داشته است، ادامه اداد: در ابتدای سال قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز درجه یک 110 هزار تومان، پس از آن 118 هزار تومان و طی یک ماه گذشته به علت نوسانات قیمت بین 130 تا 140 هزار تومان فروخته می شد و نرخ گوشت گوسفند درجه 2 بدون استخوان 110 هزار تومان، گوشت گوساله بین 155 تا 160 هزار تومان، گوشت شتر هم با توجه به نوسانات نرخ دلار بین 180 تا 185 هزار تومان بوده است.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت قرمز اصفهان گفت: به علت پایین بودن قدرت خرید شهفرایندان، بسیاری از قصابان هم در شهر دیگر همانند سال ها و ماه های گذشته برای عرضه گوشت گوسفندی در مغازه خریداری ندارند.

پورباطنی اضافه کرد: مردم هنوز هم خرید می نمایند، اما طبیعی است که به علت شرایط مالی کنونی قدرت خرید آن ها تنزل یافته است.

او با بیان اینکه در اصفهان مانند دیگر شهر ها مراتع و ظرفیتی برای تامین دام سبک به مقدار احتیاج در آن وجود ندارد، اما در تأمین دام سنگین در خود اصفهان مسئله ای نداریم، اضافه کرد: اگر قیمت از منطقه ای که گوسفند تهیه می گردد مدیریت و کاهش پیدا کند، نرخ گوشت هم سیر نزولی خواهد داشت.

رئیس اتحادیه گوشت قرمز اصفهان درباره اینکه اصفهان در تأمین دام سبک خودکفا نیست و به علت تامین کالای مورد احتیاج از استان های همجوار در معین نرخ دام هم خیلی دخالت ندارد، بیان نمود: اصفهان 70 درصد دام سبک خود را از سایر شهر ها همانند تبریز، خرم آباد، شهرکرد، کرمانشاه، همدان، ملایر و ... تامین می نماید و تنها 20 درصد این دام در داخل پرورش داده می گردد.

پورباطنی در سرانجام گفت: در پی شیوع ویروس کرونا و جلوگیری از همه گیری آن، طبق دستور ستاد ملی کرونا بار ها واحد های مختلف تعطیل شدند، اما واحد صنفی ما با قرارگیری در گروه بندی یک در رده تعطیلی صنوف قرار نداشتند، اما به علت عدم بازگشایی رستوران ها، تالار ها و فست فودفروشی ها، مغازه داران گوشت فروشی با نبود خرید و فروش با ضرر های جبران ناپذیری روبرو شده اند.

ی

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "قصابان اصفهان در رکود کاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قصابان اصفهان در رکود کاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید