عیش السرایا؛ دسر عربی خوشمزه و مجلسی
به گزارش وبلاگ گردشگر مدرن، خبرنگارانـ دسر ها پای ثابت مهمانی ها و یکی از اصلی ترین منو های خوشمزه رستوران ها هستند. دسر ها معمولاً پس از غذا سرو می شوند؛ زیرا شیرینی موجود در آن ها به هضم بهتر غذا یاری می نماید. دسر عیش السرایا یکی ازا نواع دسر های عربی خوشمزه و مجلسی است که از ترکیب نان تست برشته، شهد و موادی شبیه به فرنی یا پودینگ تهیه می گردد. این دسر خوشمزه دستور تهیه بسیار آسانی دارد و برای پذیرایی یک دسر بسیار زیبا و مجلسی است. درا دامه این مطلب طرز تهیه دسر عیش السرایا همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این دسر خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه دسر عیش السرایا
نان تست: 10 عدد
شیر: 4 لیوان
شکر: 4 قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت: 4 قاشق غذاخوری
گلاب: 3 قاشق غذاخوری
خامه: 100 گرم
مواد لازم برای شهد
شکر: 1 لیوان
آب: یک دوم لیوان
زعفران: به اندازه لازم
آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
نکات مربوط به مواد اولیه
1ـ نکات مربوط به نشاسته ذرت
نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت بعلاوه بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن می شنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسر ها و غذا ها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمی توان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را می توانید در بسته بندی های بهداشتی از فروشگاه های مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.
2ـ نکات مربوط به گلاب
همانطور که می دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب ترین نوع آن در شهر های کاشان و میمند فارس تهیه می گردد. امروز در همه فروشگاه ها و سوپر مارکت ها شیشه های گلاب را در اشکال و با نام های تجاری گوناگون می بینیم که بسیاری از آن ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل بعلاوه طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
3ـ نکات مربوط به زعفران
همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.
طرز تهیه دسر عیش السرایا
1ـ برای آغاز کار ابتدا کناره های کلفت نان تست را ببرید و کنار بگذارید؛ سپس نان تست ها را به صورت مکعبی خرد کنید و داخل یک ماهی تابه بریزید. ماهی تابه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا نان ها کاملا برشته شوند؛ بعلاوه می توانید نان های خرد شده را داخل سینی فر بچینید و توی فر بگذارید تا برشته گردد.
2ـ در مرحله بعد شیر را همراه با نشاسته ذرت، شکر و خامه صبحانه داخل یک قابلمه کوچک بریزید و خوب هم بزنید تا حالا گلوله ای نداشته باشد؛ سپس قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید و با حرارت کم مدام هم بزنید تا مواد به غلظت فرنی برسد؛ سپس گلاب را اضافه کنید و چند دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید.
3ـ برای تهیه شهد آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا شکر کم کم آب گردد؛ سپس آبلیمو و زعفران دم نموده را اضافه کنید و اجازه بدهید دو تا سه دقیقه بجوشد؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید.
4ـ ظرف دسر مورد نظرتان را آماده کنید و از نان تست های برشته داخل ظرف بریزید تا کف ظرف کاملا با نان تست پوشانده گردد. حالا شربت داغ را روی نان ها بریزید تا خیس گردد؛ سپس فرنی آماده را روی نان ها بریزید و روی ظرف دسر را سلفون بکشید و با چنگال چند سوراخ روی سلفون ایجاد کنید تا دسر عرق نکند. ظرف دسر را داخل یخچال بگذارید تا چند ساعت بماند و خودش را بگیرد. قبل از سرو می توانید روی دسر را با انواع کرم های وانیلی و پودر پسته تزیین کنید، نوش جان.
منبع: فرارو