طرز تهیه آش عباسعلی، آش سنتی کرمانشاه

به گزارش وبلاگ گردشگر مدرن، آش عباسعلی یکی از آش های سنتی ایران است که اصالت آن به شهر کرمانشاه بر می شود. این آش به علت داشتن گوشت و حبوبات یک وعده بسیار خوشمزه و مقوی برای افطاری است.

طرز تهیه آش عباسعلی، آش سنتی کرمانشاه

آش عباسعلی یا واسلی یکی از آش های سنتی و مشهور کرمانشاه است که در ماه مبارک رمضان از افطاری های پر هوادار محسوب می گردد.

مشهور است که حدود 200 سال قبل یک آشپز ماهر و متدین به نام عباسعلی نذر می نماید که در ماه رمضان هر شب در مسجد آشی خوشمزه و ویژه تهیه کند تا مردم روزه های خود را با خوردن آن آش باز نمایند و اینچنین این آش مخصوص کرمانشاه به نام آش عباسعلی معروفیت پیدا می نماید.

این آش در میان اهالی کرمانشاه یک نذری متبرک و خوش یمن است. آش عباسعلی به علت داشتن گوشت، گندم، برنج و حبوبات بسیار مقوی است و برای افطار یک وعده غذایی کامل محسوب می گردد.

در ادامه این مطلب طرز تهیه آش عباسعلی همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

لوبیا چیتی: نصف لیوان

عدس: نصف لیوان

لوبیا سفید: نصف لیوان

نخود: نصف لیوان

برنج: نصف لیوان

گندم پوست کنده: یک و نیم لیوان

گوشت سردست: نیم کیلو

پیاز بزرگ: 4 عدد

سیر: سه حبه

نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

گندم یکی از غلات مغزی است که از قدیم برای ایرانیان نشانه برکت و فراوانی بوده است. گندم پوست کنده همان دانه گندم است که پوسته بیرونی آن را جدا نموده اند و به صورت کشیده و زرد رنگ است. برای تهیه آش عباسعلی حتما ضروری است که از گندم پوست کنده بهره ببرید.

اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا های مکزیکی هم برترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به میزان کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند.

1 ـ برای آغاز کار لوبیا سفید، لوبیا چیتی و نخود را 12 ساعت قبل خیس کنید؛ سپس داخل یک قابلمه بریزید و عدس شسته را به آن اضافه کنید. کمی آب بریزید و قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید تا حبوبات کاملا پخته و له شوند.

2 ـ گندم پوست کنده را که از قبل خیس نموده اید، داخل یک قابلمه مناسب بریزید و حدودا 4 تا 5 لیوان آب سرد به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا گندم کم کم بپزد. وقتی گندم باد کرد و آب داخل قابلمه کمی جمع شد، برنج را به گندم اضافه کنید و صبر کنید تا با هم بپزند.

3 ـ هم زمان داخل یک قابلمه دیگر یک عدد پیاز را خرد کنید و سه حبه سیر به آن اضافه کنید. گوشت را داخل قابلمه بگذارید و به آن نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز اضافه کنید. حدود سه لیوان آب بریزید تا جایی که روی گوشت کاملا با آب پوشانده گردد. سپس قابلمه را روی شعله ملایم اجاق بگذارید و صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد و له گردد.

4 ـ در مر حله بعد وقتی برنج و گندم پختند، با یک گوشتکوب دستی آن ها را داخل قابلمه با هم بکوبید و بعد حبوبات پخته را که آبکش نموده اید، به آن اضافه کنید. دوباره مخلوط حبوبات و برنج و گندم را با گوشتکوب بکوبید تا کاملا له شوند.

5 ـ بعد از اینکه گوشت پخت، آب گوشت را صاف و به قابلمه آش اضافه کنید. اگر در این مرحله آش خیلی سفت و کم آب بود، می توانید دو تا سه لیوان دیگر آب جوش به قابلمه آش اضافه کنید؛ سپس کمی دیگر محتویات قابلمه را با گوشتکوب بکوبید.

6 ـ در مرحله بعد گوشت پخته را ریش ریش کنید و به قابلمه آش اضافه کنید و باز هم با گوشتکوب بکوبید تا مواد با هم یکدست شوند و آش شما کش دار و لعاب دار گردد.

7 ـ پیاز ها را به صورت خلالی خرد کنید و داخل روغن داغ همراه با نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه سرخ کنید؛ سپس پیاز آماده را به قابلمه آش اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و حدود 1 ساعت زمان بدهید تا آش کاملا جا بیفتد. در مرحله آخر می توانید یک قاشق روغن کرمانشاهی به آش اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید. آش را داخل ظرف سرو بریزید و با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید. نوش جان

ـ یکی از ویژگی های مهم آش عباسعلی این است که نباید حبوبات داخل آش پیدا باشد، به همین علت هرچه بهتر حبوبات را بکوبید، آش شما بهتر و خوشمزه تر خواهد بود.

ـ این آش هرچه تندتر باشد، خوشمزه تر است.

منبع: فرادید

به "طرز تهیه آش عباسعلی، آش سنتی کرمانشاه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش عباسعلی، آش سنتی کرمانشاه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید