9 نکته تغذیه ای برای کاهش ردپای کربن

به گزارش وبلاگ گردشگر مدرن، بسیاری از مردم به علت تأثیرات فاجعه بار تغییرات آب و هوایی و استخراج منابع، احتیاج فوری به کاهش تأثیر خود بر روی زمین احساس می نمایند. یک استراتژی این است که ردپای کربن خود را کاهش دهید که معیاری برای کل انتشار گازهای گلخانه ای شما نه تنها به وسیله رانندگی وسایل نقلیه یا استفاده از برق، بلکه بعلاوه انتخاب های سبک زندگی، مانند لباس هایی است که می پوشید و غذایی که می خورید.

9 نکته تغذیه ای برای کاهش ردپای کربن

اگرچه راه های زیادی برای به حداقل رساندن ردپای کربن وجود دارد، ایجاد تغییرات در رژیم غذایی نقطه خوبی برای آغاز است.

در واقع، بعضی تحقیقات نشان می دهد که تغییر رژیم غذایی غربی به الگوهای غذایی پایدارتر می تواند انتشار گازهای گلخانه ای را تا 70 درصد و مصرف آب را تا 50 درصد کاهش دهد.

در اینجا 9 روش ساده برای به حداقل رساندن ردپای کربن به وسیله انتخاب رژیم غذایی و سبک زندگی آورده شده است.

1. هدر دادن غذا را متوقف کنید

ضایعات مواد غذایی عامل اصلی انتشار گازهای گلخانه ای است. علت آن این است که غذایی که دور ریخته می گردد در محل های دفن زباله تجزیه می گردد و متان، یک گاز گلخانه ای بسیار قوی منتشر می کند.

در طی یک دوره 100 ساله، متان 34 برابر بیشتر از دی اکسید کربن بر گرمایش دنیای تأثیر می گذارد.

در حال حاضر تخمین زده می گردد که هر فرد در این سیاره به طور میانه سالانه 428 تا 858 پوند (194 تا 389 کیلوگرم) غذا را هدر می دهد.

کاهش ضایعات مواد غذایی یکی از ساده ترین راه ها برای کاهش ردپای کربن است. برنامه ریزی وعده های غذایی از قبل، صرفه جویی در غذاهای به جامانده و خرید تنها چیزی که احتیاج دارید، به صرفه جویی در غذا یاری زیادی می نماید.

2. پلاستیک را جدا کنید

استفاده کمتر از پلاستیک بخش مهمی از گذار به یک سبک زندگی دوستدار محیط زیست است.

بسته بندی پلاستیکی، کیسه های پلاستیکی و ظروف ذخیره سازی پلاستیکی معمولاً به وسیله مصرف نمایندگان و صنایع غذایی برای بسته بندی، حمل، ذخیره و حمل و نقل مواد غذایی استفاده می گردد.

با این حال، پلاستیک یکبار مصرف سهم عمده ای در انتشار گازهای گلخانه ای دارد.

در اینجا چند نکته برای استفاده کمتر از پلاستیک وجود دارد:

  • هنگام خرید محصولات تازه از کیسه های پلاستیکی و بسته بندی پلاستیکی خودداری کنید.
  • کیسه های مواد غذایی خود را به فروشگاه ببرید.
  • از بطری های آب قابل استفاده مجدد بنوشید و آب با بطری یک بار مصرف نخرید.
  • مواد غذایی را در ظروف شیشه ای نگهداری کنید.
  • مواد غذایی برون بر را کمتر بخرید، زیرا اغلب در فوم یا پلاستیک بسته بندی می شوند.

3. کمتر گوشت بخورید

تحقیقات نشان می دهد که کاهش مصرف گوشت یکی از برترین راه ها برای کاهش ردپای کربن است.

در مطالعه ای بر روی 16800 آمریکایی، رژیم های غذایی که بیشترین گازهای گلخانه ای را آزاد می نمایند، در گوشت گاو، گوساله، خوک و سایر نشخوارنمایندگان بیشترین مقدار را داشتند. در همین حال، رژیم های غذایی که کمترین مقدار انتشار گازهای گلخانه ای داشتند، مقدار گوشت کمتری نیز داشتند.

مطالعات در سراسر دنیا از این یافته ها پشتیبانی می نماید.

این به این علت است که انتشارات حاصل از فراوری دام - به ویژه گوشت گاو و گاو شیری - 14.5٪ از انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از انسان در دنیا را نشان می دهد.

می توانید غذاهای گوشتی خود را به یک وعده غذایی در روز محدود کنید، یک روز در هفته بدون گوشت سپری کنید، یا سبک زندگی گیاهخواری یا وگان را امتحان کنید.

4. پروتئین گیاهی را امتحان کنید

مصرف بیشتر پروتئین گیاهی می تواند به طور چشمگیری انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش دهد.

در یک مطالعه، افرادی که کمترین مقدار انتشار گازهای گلخانه ای را داشتند، بیشترین مصرف پروتئین های گیاهی از جمله حبوبات، آجیل و دانه ها و کمترین مقدار مصرف پروتئین های حیوانی را داشتند.

با این حال، احتیاجی نیست پروتئین حیوانی را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید.

یک مطالعه روی 55504 نفر نشان داد که افرادی که روزانه مقادیر میانه گوشت می خوردند - 1.8 تا 3.5 اونس (50 تا 100 گرم) - نسبت به افرادی که بیش از 3.5 اونس (100 گرم) در روز می خوردند، به طور قابل توجهی ردپای کربن کمتری داشتند.

یک وعده گوشت حدود 3 اونس (85 گرم) است. اگر به طور منظم روزانه بیش از آن می خورید، سعی کنید پروتئین های گیاهی بیشتری مانند لوبیا، توفو، آجیل و دانه ها را جایگزین کنید.

5. مصرف لبنیات را کاهش دهید

کاهش مصرف لبنیات، از جمله شیر و پنیر، راه دیگری برای کاهش ردپای کربن است.

یک مطالعه روی 2101 بزرگسال هلندی نشان داد که محصولات لبنی دومین عامل اصلی انتشار گازهای گلخانه ای پس از گوشت هستند.

مطالعات دیگر نیز به این نتیجه رسیدند که فراوری لبنیات عامل اصلی تغییرات آب و هوایی است. گاوهای شیری و کود آنها گازهای گلخانه ای مانند متان، دی اکسید کربن، اکسید نیتریک و آمونیاک ساطع می نمایند.

در واقع، از آنجایی که پنیر برای فراوری احتیاج به شیر زیادی دارد، نسبت به محصولات حیوانی مانند گوشت خوک، تخم مرغ و مرغ با انتشار گازهای گلخانه ای بیشتر همراه است.

برای آغاز، پنیر کمتری مصرف کنید و شیر لبنی را با جایگزین های گیاهی مانند شیر بادام یا سویا جایگزین کنید.

6. غذاهای غنی از فیبر بیشتر بخورید

خوردن غذاهای غنی از فیبر نه تنها سلامت شما را بهبود می بخشد، بلکه ممکن است ردپای کربن شما را نیز کاهش دهد.

مطالعه ای روی 16800 آمریکایی نشان داد که رژیم های غذایی با کمترین مقدار انتشار گازهای گلخانه ای شامل غذاهای گیاهی غنی از فیبر و چربی های اشباع شده و سدیم کم است.

این غذاها ممکن است به سیر نگه داشتن شما یاری نمایند و به طور طبیعی مصرف اقلام با بار کربن سنگین را محدود می نمایند.

به علاوه، افزودن فیبر بیشتر به رژیم غذایی ممکن است سلامت گوارش شما را بهبود بخشد، به تعادل باکتری های روده شما یاری کند، کاهش وزن را افزایش دهد و در برابر بیماری هایی مانند بیماری قلبی، سرطان روده بزرگ و دیابت از شما محافظت کند.

7. محصول خود را پرورش دهید

پرورش محصول خود در یک باغچه یا حیاط خلوت شما با مزایای متعددی از جمله کاهش استرس، کیفیت بهتر رژیم غذایی و بهبود رفاه عاطفی همراه است.

کشت در یک قطعه زمین، بدون توجه به مقدار، می تواند ردپای کربن شما را نیز کاهش دهد.

این به این علت است که رشد میوه ها و سبزیجات استفاده شما از بسته بندی های پلاستیکی و وابستگی شما به محصولاتی که در فواصل طولانی حمل می شوند را کاهش می دهد.

تمرین روش های کشاورزی ارگانیک، بازیافت آب باران و کمپوست کردن ممکن است تأثیرات زیست محیطی شما را بیشتر کاهش دهد.

8. کالری اضافی نخورید

خوردن کالری بیشتر از احتیاج بدن ممکن است باعث افزایش وزن و بیماری های مرتبط گردد. علاوه بر این، با انتشار بیشتر گازهای گلخانه ای مرتبط است.

مطالعه ای بر روی 3818 نفر هلندی نشان داد که کسانی که انتشار گازهای گلخانه ای بالاتری داشتند نسبت به کسانی که رژیم های کم انتشار گازهای گلخانه ای داشتند کالری بیشتری از غذا و نوشیدنی مصرف کردند.

به همین ترتیب، مطالعه ای بر روی 16800 آمریکایی نشان داد که کسانی که بیشترین انتشار گازهای گلخانه ای را داشتند، 2.5 برابر بیشتر از افرادی که کمترین انتشار گازهای گلخانه ای را داشتند، کالری مصرف کردند.

به خاطر داشته باشید که این فقط برای افرادی که پرخوری می نمایند صدق می کند، نه برای کسانی که کالری کافی برای حفظ وزن بدن خود مصرف می نمایند.

کالری مورد احتیاج شما به قد، سن و سطح فعالیت شما بستگی دارد. اگر مطمئن نیستید که کالری زیادی مصرف می کنید، با یک متخصص تغذیه یا متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.

بعضی از گزینه ها برای کاهش کالری دریافتی شامل حذف غذاهای کم مغذی و پر کالری مانند آب نبات، نوشابه، فست فود و محصولات پیش پخته شده است.

9. غذاهای محلی بخرید

حمایت از کشاورزان محلی یک راه عالی برای کاهش ردپای کربن است. خرید محلی وابستگی شما به مواد غذایی را که در فواصل طولانی حمل می گردد کاهش می دهد و ممکن است مصرف میوه ها و سبزیجات تازه را افزایش دهد و به جبران انتشار کربن شما یاری کند.

خوردن غذاهای فصلی و حمایت از فراورینمایندگان ارگانیک راه های دیگری برای به حداقل رساندن رد پای کربن شما هستند. به این علت که مواد غذایی فراوری شده خارج از فصل معمولاً وارداتی هستند یا به علت احتیاج به گلخانه های گرم شده انرژی بیشتری برای رشد مصرف می نمایند.

علاوه بر این، روی آوردن به محصولات حیوانی محلی و پایدار مانند تخم مرغ، مرغ و لبنیات می تواند ردپای کربن شما را کاهش دهد.

بعلاوه ممکن است مزیت های بیشتری از غذاهای منحصر به فرد بومی منطقه خود به دست آورید.

حرف آخر

تغییر در رژیم غذایی یک راه عالی برای کاهش ردپای کربن است که می تواند سلامت شما را نیز تقویت کند.

با ایجاد تغییرات ساده مانند مصرف کمتر محصولات حیوانی، استفاده از پلاستیک کمتر، مصرف بیشتر محصولات تازه و کاهش ضایعات غذایی، می توانید انتشار گازهای گلخانه ای شخصی خود را به مقدار قابل توجهی کاهش دهید.

به خاطر داشته باشید که کوشش هایی که کوچک به نظر می رسند می توانند تفاوت بزرگی ایجاد نمایند. شما حتی می توانید همسایگان و دوستان خود را با خود همراه کنید.

منبع:

healthline

منبع: هفت گنج

به "9 نکته تغذیه ای برای کاهش ردپای کربن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 نکته تغذیه ای برای کاهش ردپای کربن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید