مرگی خاموش در سکوت کاروانسرایی تاریخی
به گزارش وبلاگ گردشگر مدرن، کاروانسرای حاج حسین که بازار بزرگ و مسقف تبریز است به عنوان معدود اثر ثبت شده جهانی ایران در حوزه میراث فرهنگی، هم اکنون از شرایط نامناسب و بدی رنج می برد که برازنده این اثر بزرگ و مهم تبریز 2018 نیست. این متن درباره اخبار گردشگری و جدیدترین اخبار گردشگری درباره تخریب کاروانسرای حاج حسین و علل تخریب بازار تاریخی تبریز است.
به نقل از ایرنا، ارزش کاروانسراها در عرصه گردشگری نامی آشنا برای بیشتر گردشگران است که به علت کارنمودهای مالی، تجاری، اجتماعی و فرهنگی در طول تاریخ که به عنوان مقصد تجار جاده ابریشم نقش آفینی نموده، جز مواریث بشری این قسمت از کره خاکی به شمار می روند و ضروری است مسئولان مربوط اعم از میراث فرهنگی، شهرداری و استانداری آذربایجان شرقی اهمیت ویژه ای به آن بدهند.
کاروانسرای حاج حسین بازار تبریز از چنان معماری و سبک ساخت بی نظیری برخوردار است که در نخستین نگاه، مشاهده واحدهای دو طبقه مرتب در اطراف کاروانسرا، فضای سبز و گلگاری وسط کاروانسرا، استخر و حوضچه و آب انبارهای آن، تبریز قدیم را در اذهان متجلی می سازد. در حال حاضر این کاروانسرای بزرگ و مهم بازار تاریخی تبریز به علت نبود رسیدگی ساکنان و مالکان و دستگاه های متولی با وجود اینکه بخشی از آن به برترین شکل بازسازی شده است، اما بخش اعظمی از آن فرسوده و شکسته شده و رو به تخریب گذاشته است که لزوم مشارکت بازاریان و مساعدت دستگاه های ذی صلاح را می طلبد. تخریب دیوارها، پله ها، درهای تاریخی و برجا ماندن آثار آتش سوزی در سقف ورودی زیبای کاروانسرای حاج حسین، چهره این اثر ناب ساخت دست بشر را کریه و زشت نموده است. با توجه به اینکه واحدهای تجاری این مکان متعلق به مردم بوده و مالک خصوصی دارد، باید این افراد در بازسازی و بازسازی واحدهای خود نیز احساس مسئولیت نموده و راه را برای بهسازی سریع این اثر بی بدیل همراه سازند. بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته قرار است کار بازسازی و تعمیر واحدهای تخریب شده کاروانسرای حاج حسین به صورت 50 به 50 به وسیله دولت و مردم شروع گردد که البته در این زمینه از مساعدت ها و همکاری های شهرداری تبریز نیز مهم است. این از مهمترین جدیدترین اخبار گردشگری انتشار یافته است.
منبع: همگردی