فیفا علیه ماجرای جنجالی تغییر تابعیت 2 ملی پوش فوتبال ایران ، ساده لوحی عجیب در خصوص کی روش!
به گزارش وبلاگ گردشگر مدرن، طی روزهای اخیر شایعاتی در مورد حضور دوملی پوش فوتبال ایران در تیم ملی قطر به راه افتاده است.
به گزارش وبلاگ گردشگر مدرن در روزهای گذشته شایعه عجیبی در فوتبال ایران پیچیده که فدراسیون فوتبال قطر مایل به جذب امین حزباوی، مدافع مستعد فولاد و البته سامان فلاح مدافع ملی پوش فولاد است است. آنچه این شایعه را برای رسانه ها و افکار عمومی باورپذیرتر نموده آشنایی کی روش از فوتبال ایران و ضعف جدی تیم ملی قطر در دفاع میانی است. حضور خارجی تبارهای پرشمار در جمع عنابی ها هم تغییر تابعیت حزباوی را هدفی آسان برای فدراسیون قطر جلوه می دهد.
علیرضا منصوریان آدینه در برنامه تلویزیونی شب های فوتبالی در این باره گفت: ما هم شنیده ایم ولی قطع به یقین بازیکن ملی خودمان است و امیرخان قلعه نویی نظر بسیار مثبتی روی او دارد. خود امین حزباوی هم می خواهد تحت هر شرایطی زیر پرچم کشور خودمان فوتبال بازی کند. بالاخره شایعاتی است و اگر هر تیم عربی او را داشته باشد، برترین امکانات را فراهم می نماید. اما ما نمی گذاریم از کشور خارج شوند و باید در کشور خودمان باشند. فراوری این دسته بازیکنان سخت است.
ماجرای آیلتون
پیدا کردن اثری از این شایعه در رسانه های قطری کار دشواری است و معین نیست اولین بار چه کسی آن را مطرح نموده. وقتی پای یکی از مستعدترین بازیکنان فوتبال ایران و تغییر تابعیت و کی روش در میان باشد، سوژه جذابی ساخته می گردد که می توان مدت ها به آن پرداخت و برداشت های مختلفی از آن داشت، ولی کسی آنالیز ننموده که آیا قانون اجازه چنین کاری را به فدراسیون فوتبال قطر می دهد؟
اولین بار در سال 2004 بود که شایعه شد قطر می خواهد با جذب ستارگانی از کشورهای مختلف تیم ملی قدرتمندی بسازد. اولین بازیکنی که فدراسیون قطر روی او انگشت گذاشت آیلتون، گلزن برزیلی وردربرمن بود که جایی در تیم ملی کشورش نداشت. هدف قطری ها ساختن یک تیم ملی قدرتمند برای حضور در مقدماتی جام جهانی 2006 و صعود به این تورنمنت بود.
تصمیم عجیب قطر با نقدها زیادی روبه رو شد و فیفا بلافاصله با تصویب یک قانون سختگیرانه واکنش نشان داد. فدراسیون بین المللی فوتبال که نگران بود ترفند قطر به یک رویه تبدیل گردد، کوشش کرد محدودیت هایی برای بازی در تیم ملی در نظر بگیرد تا مانع هرج و مرج در جهانی فوتبال گردد.
در نهایت تیر قطر به سنگ خورد و آیلتون که دوست داشت بازی در جام جهانی را تجربه کند، گفت: خیلی عصبانی ام. نمی دانم چرا فیفا چنین تصمیمی گرفته؟ چه مسئله ای وجود دارد؟ شنیده ام که افرادی در آلمان از فیفا خواسته اند که چنین تصمیمی بگیرد. تنها آرزوی من این بود که یک بار در زندگی ام بازی برای یک تیم ملی را تجربه کنم، چون من هرگز به تیم ملی برزیل دعوت نمی شوم. این فقط تصمیمی به خاطر منافع مالی نبود.
قوانین سختگیرانه فیفا
بازی آیلتون با پیراهن قطر می توانست آغاز دومینویی باشد که بازیکنان مختلف بتوانند پیراهن تیم ملی هر کشوری را که می خواهند بپوشند و تیم های ملی ماهیت شان را از دست می دادند. قوانین فیفا در واکنش به نقشه فدراسیون فوتبال قطر تصمیم هوشمندانه ای بود و مانع این روند خطرناک و دردسرساز شد.
فیفا بعد از آن دائماً در حال به روزرسانی قوانینی است که شرایط حضور بازیکنان در تیم ملی را مشخص می نماید. در راهنمای سال 2021 فیفا که شرایط بازی یک بازیکن برای انتخاب یک فدراسیون نو را شرح داده هم چند شرط در نظر گرفته شده است. بازیکنی که می خواهد در یک تیم ملی نو بازی کند، باید پنج سال در این کشور اقامت داشته باشد. اگر این بازیکن قبل از 10 سالگی به این کشور رفته باشد، سه سال اقامت هم کفایت می نماید. یکی دیگر از راه های تغییر ملیت ارائه مدارکی است که نشان بدهد بازیکن در آن کشور به جهان آمده است.
تولد پدر، مادر، پدربزرگ یا مادربزرگ بازیکن در این کشور هم شرط دیگری است که به بازیکن اجازه می دهد برای تیم ملی نو بازی کند.
حزباوی هیچکدام از این شرایط را ندارد و معین نیست که این شایعه از کجا کلید خورده. دوران حضور کی روش در ایران نشان داد که مربی پرتغالی به قوانین فوتبال مسلط است و تصور اینکه بدون اطلاع از این محدودیت ها در پی استفاده از حزباوی باشد، ساده لوحانه به نظر می رسد.
منبع: همشهری آنلاین