طریقه احیای بونسای خشک شده! [5 اشتباه رایج]

به گزارش وبلاگ گردشگر مدرن، هر چقدر که آرزو کنیم که هیچ وقت گیاهان مان دچار آسیب نشوند و نمیرند، اما با هم ممکن است که این اتفاق رخ دهد. این یکی از سخت ترین درس های بونسای است و ممکن است چندبار در طول زندگی بونسای با آن روبرو شوید. اگر بونسای شما درختی کهن سال باشد که مدت ها از آن مراقبت نموده اید، این اتفاق می تواند بسیار دل خراش باشد. در این مطلب قصد داریم تا طریقه احیای بونسای خشک شده را برای شما شرح دهیم.

طریقه احیای بونسای خشک شده! [5 اشتباه رایج]

دلایل مختلفی وجود دارد که چرا ممکن است یک بونسای بمیرد. این موارد می توانند از بی توجهی تا عفونت و حتی گاهی اوقات فقط مراقبت نادرست از گیاه باشند. با این حال، همواره کمی امید وجود دارد. البته با چند راه حل می توانید درخت بونسای مرده را احیا کنید. در ادامه مطلب طریقه احیای بونسای خشک شده، مراحلی را برای شما خواهیم گفت که می توانید برای احیای درخت بونسای خود از آن ها بهره ببرید.

نکات کلیدی

      • گیاه بونسای، به طور میانگین روزانه 3 الی 5 ساعت نور خورشید احتیاج دارد و بهتر است فقط صبح ها در آفتاب باشد.
      • نور آبی و قرمز برای رشد گیاه مهم هستند. نور آبی کاری می نماید که گیاه کلروفیل فراوری کند و نور قرمز، در باروری آن موثر است.
      • این گیاه باید با آب ولرم آبیاری گردد.

علت خشک شدن بونسای [دلایل رایج]

قبل از اینکه طریقه احیای بونسای خشک شده را بگوییم، باید به چند علت که چرا درخت شما ممکن است بمیرد اشاره کنیم. این نکته بسیار مهم است؛ زیرا شما می خواهید بدانید که چرا درخت شما مرده است تا از انجام اشتباه مشابه در آینده جلوگیری کنید.

یک راستا یادگیری برای هنر بونسای وجود دارد و هرکسی در راستا خود سفر می نماید. بعضی از مردم ممکن است در طول سفر خود درختان زیادی را بکشند؛ در حالی که دیگران ممکن است نه. نکته مهم این است که آن درس ها را یاد بگیرید و در آینده از آن ها بهره ببرید. سفر هر کس کمی فرق دارد، درست مانند زندگی و این یکی از ارزشمندترین چیزها در خصوص بونسای است. بیایید به بعضی از رایج ترین اشتباهاتی که می تواند منجر به مرگ بونسای گردد، نگاهی بیندازیم.

نگهداری از گیاهان آپارتمانی را به کارشناسان خبره وبلاگ گردشگر مدرن بسپارید.

  • تعویض خاک و کوددهی
  • آفت کشی و هرس کردن
  • تعویض گلدان
  • کاشت گیاه
نگهداری از گیاهان آپارتمانی با وبلاگ گردشگر مدرن

نگهداری از گیاهان آپارتمانی را به کارشناسان خبره وبلاگ گردشگر مدرن بسپارید.

  • تعویض خاک و کوددهی
  • آفت کشی و هرس کردن
  • تعویض گلدان
  • کاشت گیاه
نگهداری از گیاهان آپارتمانی با وبلاگ گردشگر مدرن

1. فراموش کردن آب

همه ما می دانیم که آبیاری برای یک گیاه چقدر حیاتی است. همه گیاهان برای سالم ماندن و رشد به آب احتیاج دارند. با این حال، گاهی اوقات قضاوت در خصوص میزان آبی که بونسای شما احتیاج دارد سخت است. میزان آب مورداحتیاج برای سالم ماندن درخت می تواند از گونه ای به گونه دیگر متفاوت باشد. برای مثال، بید مجنون به آب بسیار بیشتری احتیاج دارد. لازم است بدانید که درخت شما چه گونه ای است و به چه میزان آب احتیاج دارد.

بعلاوه به یاد داشته باشید که ظروف بونسای معمولاً ظروف کم عمق و کوچک با سوراخ های زهکشی هستند. آن ها مانند گلدان های دیگر نیستند. درختان در ظروف بونسای سریع تر از همتایان خود در گلدان های باغچه یا حتی در باغ خشک می شوند، زیرا رطوبت کمتری در دسترس آن ها قرار گرفته است. شما می توانید نشانه های درختانی که آبیاری نشده اند را در برگ هایشان ببینید. برگ ها آغاز به افتادن، پژمرده شدن و درنهایت می ریزند.

2. آبیاری بیش از حد

آبیاری بیش از حد یکی دیگر از عوامل مهم در بونسای مرده و در حال مرگ است. گاهی اوقات یک صاحب بونسای آن قدر تمرکز می نماید که آبیاری درختان خود را فراموش نکند که متوجه آبیاری بیش ازحد آن ها نمی گردد. بیشتر گونه های بونسای دوست ندارند ریشه هایشان دائماً زیر آب باشد. این امر منجر به پوسیدگی ریشه یا چروک شدن ساقه گیاه می گردد که می تواند در موارد بسیار شدید به سمت تنه درخت حرکت کند و به طور مؤثر بونسای شما را از بین ببرد.

بزرگ ترین مشکل آبیاری بیش از حد این است که به آرامی و به تدریج اتفاق میفتد. زمانی که متوجه می شوید مسئله ای پیش آمده است، ممکن است خیلی دیر شده باشد. با این حال، مانند بیشتر بونسای ها، برگ ها به طور کلی می توانند نشانه خوبی از سلامت درخت شما باشند.

برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی از برترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

محاسبه قیمت برای شما

یکی از نشانه های رایج آبیاری بیش از حد می تواند برگ های زرد و پژمرده درخت شما باشد. با این حال، این را با تأثیر تغییر فصل بر روی گونه های خاصی که برگ های خود را زرد می نمایند، اشتباه نگیرید. زرد شدن برگ ها می تواند نشان دهنده مسائل دیگری مانند کمبود مواد مغذی هم باشد؛ بنابراین قبل از اینکه زردی برگ ها را تنها به یک علت نسبت دهید، مطمئن شوید که آیا خاک گلدان مرطوب است یا خیر.

3. موقعیت نامناسب بونسای

بیشتر درختانی که در هنر بونسای استفاده می شوند، قرار نیست در داخل خانه نگهداری شوند. به عنوان یک قاعده کلی، بیشتر بونسای ها باید در فضای باز نگهداری شوند. با این حال، این کار و جابجایی بونسای همواره امکان پذیر نیست و همه از این موضوع مطلع نیستند.

متأسفانه، این اتفاق میفتد که مردم یک بونسای کوچک زیبا برای میز کار خود می خرند و پس از انتقال بونسای به زودی درخت آغاز به مردن می نماید. این اتفاق به این علت است که شرایط داخلی برای حفظ سلامت درختان بهینه نیست. بعضی از گونه های بونسای را می توان در داخل خانه نگهداری کرد و بسیاری از گونه های بونسای را نیز می توان در داخل خانه نگه داشت ولی اگر شرایط خوب با چراغ های رشد گیاه در دسترس داشته باشید.

مهم ترین چیز این است که بدانید چه گونه هایی از بونسای را دارید و احتیاجهای آن ها چیست. به این ترتیب، می توانید مطمئن شوید که برای حفظ سلامت و شکوفایی درخت آن را در برترین نقطه قرار دهید.

4. نور خورشید ناکافی

گیاهان برای رشد و سالم ماندن به نور خورشید احتیاج دارند. بسته به گونه خاص بونسای، ممکن است روزانه بین 3 تا 6 ساعت نور خورشید احتیاج داشته باشد. یک قانون سرانگشتی ایمن این است که بونسای خود را در مکانی قرار دهید که چند ساعت آفتاب صبحگاهی داشته باشد و در بعد از ظهر سایه داشته باشد. با این حال، مطمئن شوید که راهنمای گونه های خود را برای احتیاجهای آن ها آنالیز کنید.

برخلاف تصور رایج، گیاهان به اشعه ماوراءبنفش نور خورشید احتیاج ندارند؛ به همین علت است که بعضی از بونسای ها می توانند در آستانه پنجره رشد نمایند، جایی که آفتاب صبحگاهی زیادی دارد و بعد از ظهرها سایه زیادی دارد. به هر حال شیشه میزان زیادی از اشعه ماوراء بنفش خورشید را مسدود می نماید، بنابراین اگر گیاهان به آن احتیاج داشته باشند، اصلاً نمی توانند در داخل خانه زنده بمانند.

گیاهان برای رشد به نور قرمز و آبی احتیاج دارند. نور آبی فراوری کلروفیل را تشویق می نماید که منجر به رشد ساقه ها و برگ های قوی می گردد. نور قرمز برای جوانه زنی، رشد پیاز، رشد ریشه، گلدهی و باردهی لازم است.

5. عجله در روند

این اشتباهی است که مبتدیان اغلب مرتکب می شوند. آن قدر در خصوص یک بونسای تازه هیجان زده می شوید که ممکن است بیش از حد مشتاق شوید. ما این را درک می کنیم. با این حال، این امر ممکن است منجر به چند اشتباه و مرگ یک یا دو درخت مرده به طور بالقوه گردد.

گاهی اوقات زمانی که ما برای آغاز کار بر روی یک بونسای بسیار هیجان زده هستیم، تمایل داریم در این فرآیند عجله کنیم. تعداد زیادی برگ یا ریشه را هرس می کنیم. گاهی اوقات در زمان نامناسبی از سال، فقط برای اینکه آن را در گلدانی زیباتر بریزیم، گلدان را عوض می کنیم. حتی ممکن است درخت را با سیم حالت دهیم و یک هفته بعد تصمیم بگیریم که سبک آناناس را تغییر دهیم. این کارها برای درخت بسیار استرس زا هستند و گاهی اوقات ممکن است بیش از حد باشد و بر اثر آن بونسای بمیرد.

به یاد داشته باشید که بونسای یک ماراتن است، نه یک دوی سرعت. شما باید به آن به عنوان یک پروژه بلند مدت نگاه کنید، چیزی که می توانید برای سال های آینده از آن لذت ببرید. مراحل را به صورت گام به گام انجام دهید و از آن لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: هنگام انتقال گیاه از آب به خاک حتما به این نکات توجه کنید!

طریقه احیای بونسای خشک شده

اکنون که بعضی از دلایل متداول تر مرگ بونسای را می دانیم، می توانیم به این موضوع بپردازیم که برای نجات درخت خود چه کاری می توانید انجام دهید. در ادامه طریقه احیای بونسای خشک شده به صورت مرحله به مرحله شرح داده شده است.

مرحله 1 طریقه احیای بونسای خشک شده: هرس کردن بونسای

اولین کاری که باید انجام دهید این است که هر یک از شاخ و برگ های مرده را بردارید. از قیچی هرس تیز بهره ببرید و مطمئن شوید که تمام برگ های مرده را جدا می کنید. این کار برای این است که برگ های مرده انرژی غیرضروری از درخت نگیرند که بتوان از آن بهتر برای نجات درخت استفاده کرد.

مرحله 2: نشانه های زندگی را آنالیز کنید

برای احیای درخت بونسای مناطقی را که شاخ و برگ ها را از آن جدا نموده اید آنالیز کنید. ببینید که آیا کامبیوم که لایه رشد درخت است، هنوز سبز است یا خیر. اگر در طریقه احیای بونسای خشک شده، کامبیوم هنوز سبز است، شانس بسیار بیشتری دارید که بتوانید درخت را نجات دهید.

اگر کامبیوم تیره یا خاکستری باشد، ممکن است خیلی دیر شده باشد. با این حال، بقیه مراحل را ادامه دهید؛ زیرا ممکن است بونسای بتواند همچنان به زندگی ادامه دهد.

مرحله 3 طریقه احیای بونسای خشک شده: ریشه ها را هرس کنید

ریشه ها را با دقت، مرتب و تمیز کنید. با یک قیچی ریشه تیز، آغاز به کوتاه کردن ریشه های مرده کنید. ریشه های مرده معمولاً قهوه ای تیره یا سیاه هستند، در حالی که ریشه های سالم روشن تر هستند.

مرحله 4: ریشه ها را در آب فرو کنید

ریشه ها را در آب فرو کنید تا در حین آماده سازی ظرف خشک نشوند. بعلاوه می توانید از یک پارچه مرطوب بهره ببرید که به آرامی روی کل سیستم ریشه قرار داده شده است.

مرحله 5 طریقه احیای بونسای خشک شده: یک ظرف تازه آماده کنید

اگر همان گلدان را به خوبی بشویید، می توانید از همان ظرف بهره ببرید. با این حال، ما متوجه شده ایم که اگر از ظرف بزرگ تری مانند گلدان باغ بهره ببرید، در حالی که درخت بهبود می یابد، نتیجه بهتری دارد.

در طریقه احیای بونسای خشک شده، هنگامی که گیاه بهبود یافت و دوباره سالم شد، می توانید قبل از فصل رشد بعدی، معمولاً اواخر زمستان یا اوایل بهار، درخت را در گلدان بونسای قرار دهید.

مرحله 6: بونسای در حال مرگ خود را دوباره ذخیره کنید

مخلوطی از خاک سالم و خاک گلدان غنی از مواد مغذی، خزه اسفاگنوم و پرلیت را به نسبت 1: 1: 1 مخلوط کنید. ظرف را با یک سوم از این خاک بازیابی، پر کنید. درخت خود را در مرکز گلدان قرار دهید و آن را با خاک پر کنید به طوری که همه ریشه ها را بپوشاند.

مرحله 7 طریقه احیای بونسای خشک شده: گیاه را در مکان ایده آل قرار دهید

شما باید بونسای خود را در یک مکان ایده آل قرار دهید و از برترین پتانسیل درمانی آن اطمینان حاصل کنید. برای بیشتر بونسای ها، یک منطقه نیمه سایه مناسب است که هر روز حداقل 4 تا 6 ساعت در صبح آفتاب می گیرد و بعد از ظهر سایه می اندازد. مکان ایده آل برای ارتقاء رشد سلولی خوب، به تهویه مناسب احتیاج دارد.

مرحله 8؛ بونسای را کاملاً آبیاری کنید

هر وقت دیدید سطح خاک خشک می گردد، بونسای خود را با آب ولرم یا معمولی آبیاری کنید. به خاطر داشته باشید که در طریقه احیای بونسای خشک شده بین آبیاری ها فاصله بیندازید تا خاک کمی خشک گردد و مطمئن شوید که بونسای خود را بیش ازحد آبیاری نمی کنید.

ممکن است روزهایی وجود داشته باشند که بونسای شما به چندین بار آبیاری احتیاج داشته باشد، مانند زمانی که هوا بسیار گرم است یا حتی زمانی که هوا بسیار مرطوب است و یا باد زیادی می وزد؛ زیرا این شرایط آب وهوایی می تواند به سرعت بونسای شما را خشک کند.

بیشتر بخوانید: معرفی گیاهانی که احتیاج به آب کم دارند

کلام آخر

در طریقه احیای بونسای خشک شده، به بونسای خود زمان دهید تا بهبود یابد. حتی ممکن است خیلی بیشتر از آنچه انتظار دارید طول بکشد تا علائم واقعی زندگی را مشاهده کنید. بعضی از بونسای هایی که در دوران نقاهت هستند ممکن است فقط در فصل رشد بعدی نشانه هایی از زندگی سالم را نشان دهند؛ بنابراین شکیبا باشید و به مراقبت از بونسای ادامه دهید.

درختان در حال مرگ چیزی هستند که همه علاقه مندان به بونسای در طول سفر خود با آن روبرو می شوند. از دست دادن یک بونسای می تواند دل خراش باشد. با این حال، هنوز امید خود را از دست ندهید. ممکن است هنوز راهی برای نجات درخت مینیاتوری شما وجود داشته باشد. اگر مراحل طریقه احیای بونسای خشک شده دنبال کنید، می توانید به بونسای خود شانسی برای احیا و بازیابی قدرت بدهید. اگر هم ترجیح دادید که برای بهبود گیاهان منزلتان از کسی یاری بگیرید و برای احیای گیاهان خود به خدمات نگهداری از گیاهان آپارتمانی احتیاج داشتید، کارشناسان مجرب وبلاگ گردشگر مدرن آماده یاری به شما هستند.

منبع: آچاره

به "طریقه احیای بونسای خشک شده! [5 اشتباه رایج]" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طریقه احیای بونسای خشک شده! [5 اشتباه رایج]"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید