سه نکته درباره اخبار گرانی نان

به گزارش وبلاگ گردشگر مدرن، خبرنگاران- اخبار گرانی نان را با آغاز هفته نو تقریبا در همه جور رسانه ای پیدا می کنیم. از ایران اینترنشنال و صدای آمریکا تا فارس و تسنیم از افزایش قیمت نان نوشتند اما آنطور که مسئولان استانی ادعا می نمایند، قیمت های اعلام شده در رسانه ها مصوبه پیشنهادی کارگروه آرد و نان استان هاست و هنوز افزایش قیمت نان سروشکل رسمی نگرفته. مسئولان صنفی اعتقاد دارند به خاطر اینکه ظرف دو سال گذشته نرخ نان با تورم جلو نرفته، حالا راهی جز متناسب سازی قیمت ها یا همان افزایش قیمت نان باقی نمانده است.

سه نکته درباره اخبار گرانی نان

شماره یک | اخبار گرانی نان

به گزارش وبلاگ گردشگر مدرن، اخبار گرانی نان هنوز سروشکل رسمی ندارد. در این چند روز افزایش قیمت نان را فعلا استان به استان و به شکل غیررسمی اعلام می نمایند و منبع خبر هم معمولا مسئولان استانی هستند. مثلا مدیرکل امور مالی در استانداری مرکزی در مصاحبه با خبرگزاری فارس از متناسب سازی قیمت نان خبر داده و گفته از روز دهم مرداد نان با قیمت متناسب سازی شده در نانوایی های استان عرضه می گردد. یا مثلا محمد برزعلی در مقام رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان در جمع وبلاگ گردشگر مدرن این استان گفته: از روز 12 مرداد قیمت نان سنگک با وزن 600 گرم هر عدد 9 هزار تومان، بربری با وزن 500 گرم هر عدد هفت هزار و 500 تومان و تافتون با وزن 200 گرم هر عدد چهار هزار تومان خواهد بود. گفته می گردد اختیار تغییر قیمت نان به استان ها واگذار شده و به خاطر همین اخبار گرانی نان را در یکی، دو هفته اخیر از سوی مسئولان استانی مخابره کردند. آنالیز های وبلاگ گردشگر مدرن نشان می دهد اولین نشانه های افزایش قیمت نان اوایل مرداد در استان خراسان رضوی مشاهده شده و بعد از آن نام استان های دیگری مثل مرکزی و گلستان بابت اخبار گرانی نان وسط آمده است.

شماره دو | واقعیت ها درباره اخبار گرانی نان

دلیل افزایش قیمت نان را می توانیم لابلای مصاحبه مسئولان صنفی در ماه های گذشته پیدا کنیم. اوایل اردیبهشت سال جاری رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران از لزوم متناسب سازی قیمت نان با نرخ تورم صحبت نموده بود. بیژن نوروزمقدم آن موقع اعتقاد داشت که نرخ تورم در دو سال گذشته بیش از 40 درصد بوده و همین رشد تورم در هزینه فراوری نان تاثیر دارد و طبیعی است که با شرایط موجود سراغ تغییر قیمت نان برویم. مسئولان صنفی می گویند نرخ نان باید هر سال متناسب با تورم افزایش پیدا کند و حالا رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خصوص افزایش قیمت نان در این استان می گوید: افزایش قیمت در بخش آرد صورت نگرفته و آرد نانوایی ها با همان قیمت سابق برای پخت توزیع می گردد. تنها بخشی از هزینه نانوایی ها در قالب اجاره بها، خمیرمایه و هزینه های کارگری افزایش پیدا نموده که متناسب با آن، افزایش قیمت نان انجام شده است. البته صحبت های رئیس جهاد کشاوری استان گلستان که درقالب مصاحبه با ایسنا منتشر شده نشان می دهد قیمت نان در این استان هنوز به شکل رسمی تغییری ننموده است و قیمت اعلام شده در رسانه ها مصوبه پیشنهادی کارگروه آرد و نان استان در خصوص نانوایی های سوپر آزاد است. چون نانوایی های سوپر آزاد، نانوایی هایی هستند که آرد مورد استفاده آن ها از آرد غیریارانه ای یا آزاد بوده و به خاطر همین قیمت نان فراوریی آن ها با قیمت نانوایی های دیگر فرق دارد.

شماره سه | قیمت نان چقدر است؟

قیمت نان هنوز به شکل رسمی افزایش پیدا ننموده و در خیلی از استان ها آن را با همان قیمت های قبلی می فروشند. مثلا در تهران قیمت نان سنگک ساده یا نان بربری ساده حداقل پنج هزار تومان است و نانواها از ابتدای سال با همین قیمت نان را در تهران می فروشند. البته در نانوایی های آنلاین که معمولا قیمت نان بیشتر است، حداقل قیمت نان بربری به شش هزار تومان رسیده. در مرکز تهران یکی از نانوایی های آنلاین نان بربری سبوس دار را هشت هزار تومان می فروشد و بابت هر چانه نان بربری ماشینی 10 هزار تومان دریافت می نماید. آنطرف قیمت نان سنگک در تهران نهایتا 30 هزار تومان است. مثلا یکی از نانوایی های آنلاین نان سنگک سنتی زعفرانی را با این قیمت می فروشد و هر چانه بربری زعفرانی را 25 هزار تومان برای فروش گذاشته است. در یکی دیگر از نانوایی های آنلاین قیمت نان سنگک با سیاه دانه 20 هزار تومان اعلام شده و بابت هر چانه نان بربری با سیاه دانه 18 هزار تومان دریافت می نمایند.

منبع: فرارو

به "سه نکته درباره اخبار گرانی نان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سه نکته درباره اخبار گرانی نان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید