اختصاص 1000 میلیارد تومان برای راه اندازی اقامتگاه های بومگردی فارس

به گزارش وبلاگ گردشگر مدرن، ایسنا/ براساس خبرهای منتشر شده، اختصاص 1000 میلیارد تومان برای راه اندازی اقامتگاه های بومگردی فارس صورت پذیرفت.

اختصاص 1000 میلیارد تومان برای راه اندازی اقامتگاه های بومگردی فارس

روح الله روانشاد گفت: در تقویم، 5 مهر روز جهانگردی و به عبارتی روز جهانی جهانگردی با شعار سازمان جهانی جهانگردی، جهانگردی و سرمایه گذاری های سبز است که البته شعار وزارت میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی برای این روز سفر به فردای ایران با جهانگردی سبز انتخاب شده است.

وی به راه اندازی 178 واحد بومگردی در استان فارس اشاره نمود و گفت: از 178 واحد اقامتگاه بومگردی در استان 34 اقامتگاه به شهر شیراز تعلق دارد و 153 اقامتگاه در سایر شهرستانها در حال فعالیت هستند. بعلاوه به طور کلی در استان فارس 40 واحد اقامتگاه سنتی مشغول به فعالیت هستند که دارای 300 اتاق و 700 تخت هستند.

سرپرست معاونت جهانگردی میراث فرهنگی فارس با بیان اینکه از 40 واحد اقامتگاه سنتی در استان 39 واحد در شهر شیراز و یک واحد در سایر شهرستانها قرار گرفته است، گفت: بیش از یک هزار میلیارد تومان تسهیلات برای راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی استان اختصاص داده شده است.

وی یادآور شد: اقامتگاه های بومگردی برای مردمان هر منطقه اشتغال ایجاد می نماید که اقامتگاه های بوم گردی در استان فارس برای 670 نفر الی 750 نفر و اقامتگاه های سنتی برای 270 الی 350 نفر اشتغال ایجاد نموده است.

به گفته سرپرست معاونت جهانگردی اداره کل میراث فرهنگی فارس، اقامتگاه های بومگردی در استان به دو بخش روستایی و عشایر تقسیم می شوند و در بیشتر شهرستانهای استان فارس اقامتگاه های بومگردی وجود دارد.

روانشاد توضیح داد: مالکیت تمام اقامتگاه های خصوصی و صفر تا صد اداره این اقامتگاه ها با خود صاحبان اقامتگاه است اما صدور پروانه بهره برداری، درجه بندی، نظارت و نرخ گذاری بر عهده معاونت جهانگردی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و جهانگردی این استان است.

وی با اشاره به اینکه هر دو اقامتگاه های بومگردی و سنتی دارای انجمن حرفه ای جهانگردی هستند، اظهار کرد: خوشبختانه چندین سال است که استان فارس از انجمن های حرفه ای اقامتگاه های سنتی و بومگردی بهره مند است.

سرپرست معاونت جهانگردی اداره کل میراث فرهنگی استان فارس در ادامه در پاسخ به اینکه اقامتگاه ها از چه بیمه هایی برخوردار هستند، گفت: اقامتگاه های بومگردی عمدتاً باید از بیمه های مسئولیت، آتش سوزی و ساختمان برخوردار باشند، چرا که کسب آن برای تأیید پروانه ها عموماً اجباری است.

وی با اشاره به ویژگی هایی که یک واحد بومگردی باید داشته باشد، اضافه نمود: ساختار ساختمانی این مراکز باید شکل و ظاهر را حفظ نموده و نوع خدماتی که در آن ارائه می گردد با استقرار خانواده روستایی صورت بگیرد و بعلاوه شرایط پذیرایی های لازم را با استفاده از مواد غذایی آن روستا داشته باشد؛ علاوه بر اینها باید بتواند فرهنگ روستایی را به جهانگرد انتقال دهد تا جهانگرد بتواند زندگی در روستا را لمس و درک کند.

روانشاد توضیح داد: این خانه ها و اقامتگاه ها تعدادی اتاق دارند که قابلیت مهمان پذیری داشته و رسم ایرانی ها را با ضوابط بومی جهانگردی انجام می دهند. ضمن اینکه رعایت اصول ساختمانی و داشتن ضوابط استحکام بنا در این مراکز مدنظر قرار گرفته می گردد تا خطری برای جهانگردانی که در آنها اقامت می نمایند، وجود نداشته باشد.

سرپرست معاونت جهانگردی میراث فرهنگی فارس با بیان اینکه بهترین تبلیغات اقامتگاه های بومگردی استان، کیفیت و اندازه خدمات رسانی آنهاست، گفت: کارکنان اقامتگاه ها باید آموزش ببینند. بعلاوه باید نرخ نامه های مصوب داشته و استانداردهای خدمات را رعایت نمایند و مسافران باید جهت احترام به فرهنگ شهر یا روستا میزبان، آموزش های لازم را ببینند.

وی در خاتمه با تأکید بر اینکه اقامتگاه های بومگردی باید محصولات صنایع دستی، آداب و رسوم و فرهنگ را به مسافران انتقال دهند، گفت: شهرداری ها، دهداری ها، بخشداری ها و راهداری یاری نمایند که اقامتگاه های بومگردی پیشرفت نمایند. بعلاوه شرکت در نمایشگاه های بین المللی می تواند در تبلیغات اقامتگاه ها بسیار مؤثر باشد.

منبع: همگردی

به "اختصاص 1000 میلیارد تومان برای راه اندازی اقامتگاه های بومگردی فارس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اختصاص 1000 میلیارد تومان برای راه اندازی اقامتگاه های بومگردی فارس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید